Keksiukai su šokoladu

Keksiukai su šokoladu

Keksiukai su šokoladu

Artėjant tėvo dienai norisi gaminti ką nors lengvo, bet tuo pačiu kažką įpatingo. Keksiukai puikus pasirinkimas, nes juos lengvai gali iškepti ir vaikai ir nepatyrusios šeimininkės, o mėgstančios gaminimą moterys gali sugalvoti pačias įvairiausias variacijas, kaip paruošti skanius ir įmantrius keksiukus. Taip pat juos labai patogu pasiimti į gamtą.

Reikės:

Tešlai:

  • 115 g margarino kepiniams
  • 100 g cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 190 ml pieno
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 280 g miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 0,5 a. š. malto muskato
  • 0,5 a. š. druskos
  • 12 a. š. šokoladinio kremo
    Papuošimui
  • 65 g cukraus
  • 3 a. š. malto cinamono
  • 70 g kepinių margarino

Paruošimas:

 

  1. Kaip įprasta pirmiausia reikia margariną išmaišyti su cukrumi ir ruduoju cukrumi.
  2. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išlakti. Turi gautis vientisa masė.
  3. Pilti pieną ir vanilės ekstraktą (jei naudojamas vanilinis cukrus jį reiktų sumaišyti pradžioje su paprastu ir ruduoju cukrumi.) Vėl viską gerai išplakti.
  4. Kitame inde paruošiami miltai. Juos sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir muskatu (vietoj jo galima dėti kitokius riešutus arba nieko nedėti.)
  5. Miltų mišinį lėtai berti į plakinį ir tuo pačiu metu maišyti tam, kad neliktų miltų gumuliukų. Maišyti kol kol įsimaišys visi miltai.
  6. Į keksiukų formą išteptą aliejumi arba įstačius popierines keksiukų formeles dėti šaukštą tešlos, tada šaukštelį šokoladinio kremo ir vėl šaukštą tešlos. Taip paruošti visus keksiukus. iš šio tešlos kiekio galima pagaminti maždaug 12 vidutinio dydžio keksiukų.
  7. Dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 20 minučių, kol gražiai paruduos ir iškils.
  8. Kol kepa galima paruošti masę papuošimui, pašildyti kepinių margariną, kad lengvai teptųsi ir sumaišyti atskiroje lėkštėje cukrų su cinamonu.
  9. Iškepusius keksiukus šiek tiek atvėsinti, merkti į margariną ir tada į cukraus ir cinamono mišinį.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s