Grietiniečiai

Grietiniečiai

Grietiniečiai

Grietinė vienas iš nedaugelio pieno produktų, kuris vienas nevalgomas, todėl dažniausiai man jos lieka nuo kokio nors patiekalo, bet juk ji ir greit genda, taigi šį kartą grietinę panaudojau grietiniečiams, puikūs sausainiai, pagaminti lengva, o svarbiausia – skanu.

Reikės:

Tešlai

  • 300 g miltų
  • 90 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 100 g grietinės
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 valg. š. cukraus pudros

Įdarui

  • 100 g varškės
  • 3 valg. š. cukraus
  • 25 g miltų
  • 1 valg. š. grietinės
  • cinamono
  • vanilinio cukraus

Paruošimas

Pirmiausiai paruošiamas įdaras. Jis gali būti įvairus, tačiau įprastai grietiniečiai būna su varške. Taigi, imamame varškę ir ją gerai ištriname, jei labai grubi galima pertrinti per sietelį, tada įmaišome cukrų, miltus, cinamoną, vanilinį cukrų ir grietinę, viską reikia maišyti tol kol gausime vientisą masę. Ir atidedamas indelis į šalį kol pasiruošime tešlą.

Tešla paruošiama lengvai ir greitai, šiek tiek primena kekso gamybą, nes skysta masė ir miltai ruošiami atskirai ir tik pabaigoje viskas sujungiama. Pirmiausiai gerai išplakti kiaušinį, tada dėti minkštą sviestą su cukrumi ir vėl gerai išmaišyti. Sudėti greitinę ir viską perplakti iki vientisos lygios masės. Toliau ruošiami miltai, atskirai sumaišoma druska, miltai ir kepimo milteliai, išmaišius šiuos birius produktus miltai beriami į tešlą ir gerai išminkoma. Negalima plakti su plaktuvu, nes nes susiplaks ir tešla bus skysta. Gerai išminkyta tešla iškočiojama maždaug iki 5 mm storio.  Išspaudžiami 10 cm skersmens apskritimai. Šiek tiek į šoną nuo vidurio dedama varškė ir uždengiama su kita puse, truputi užspaudžiame, tačiau nelabai stipriai, nes gali kepant sutrūkti. Ir taip formuojami visi likę sausainiai. Galiausiai prieš kepant aptepami plaktu kiaušiniu, o iškepę papuošiami cukraus pudra.

Kepama apie 20 minučių 200 C temperatūroje

Parašykite komentarą